Zwillingerhutte

Zomervakantie in Wald

Ons chalet leent zich zeker in de zomer voor een echte zomersportvakantie in Oostenrijk


Wald Im Pinzgau ligt in Oostenrijk in de Oberpinzgau aan de Gerlospass op de grens van het Salzburgerland en Tirol (Zillertal Oostenrijk) op een hoogte van ca 900 meter. Wald im Pinzgau is een gemoedelijk klein dorp, dat samen met Königsleiten één gemeente vormt.

In Wald im Pinzgau
In Wald vindt u een supermarkt, een bakkerij met een internetcafé, een bank, kinderopvang “Pfifferlingplatzl”, meerdere restaurants, een sportwinkel genaamd Sports & More Unterwurzacher, een mineralen museum en het Kristall(zwem)bad. Het zwembad heeft naast een binnenbad, een buitenbad met ligweiden en ligstoelen, een overdekte glijbaan, een uitgebreide sauna, wellness ruimtes en fitness die tegen betaling te bezoeken zijn. Daarnaast is in het zwembad een restaurant aanwezig, “Kristallstüberl”. De stube is sfeervol ingericht en is zowel vanuit het zwembad als van buitenaf te bereiken. U kunt hier genieten van een koffie, snack of een kleine maaltijd.

De Sportwinkel
De sportwinkel van Sports Unterwurzacher is gevestigd in het centrum van Wald Im Pinzgau in de directe omgeving van chalet Zwillingerhutte. In deze winkel kunt u terecht voor de verhuur van verschillende zomersportartikelen en de verkoop van fietsen en mountain- en trekking bikes. Hiermee fiets je moeiteloos door de omliggende bergen en dalen. Dit is ook het vertrekpunt voor vele georganiseerde activiteiten op dit gebied.

Actieve (familie) vakantie
In de zomer biedt Wald met haar zonnige zuidhellingen een schitterend, dat grenst aan het Nationaal Park Hohe Tauern, met haar 1800 m² het grootste natuurgebied van midden Europa.

Het Hohe Tauern nationaal park
Onder begeleiding van een gids kunt u in het Hohe Tauern Nationaal Park prachtige wandelingen en tochten maken. Het Hohe Tauern Nationaal Park omvat gedeelten van het Salzburgerland, Oost-Tirol en Karinthië met maar liefst 10000 diersoorten! Een groot gedeelte van het Hohe Tauern park is alpengebied. In dit gebied liggen de hoogste toppen van Oostenrijk: de Großglockner (3798 m) en de Großvenediger (3674 m) en de langste gletsjer van de Oostalpen: de Pasterzenkees. Het hooggebergte nodigt u uit voor een actieve vakantie en behoort ongetwijfeld tot de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk. Een aanrader is ook zeker een bezoek aan het Nationalparkzentrum Hohe Tauern in Mittersill.

De Tauernradweg
Eveneens zijn er prachtige fiets- en mountainbike routes uitgezet. Wald im Pinzgau ligt aan de bekende Tauernradweg die start in Krimml op 1100 m hoogte. De tocht gaat langs de Salzach en de Inn naar Passau. Tijdens de route van 280 km kunt u veel imposante berglandschappen aanschouwen en af en toe een korte maar, pittige helling trotseren.

De hoogste bergen van Oostenrijk
De hoogste bergen van Oostenrijk in het Nationaal Park Hohe Tauern met haar machtige gletsjers bieden om te touren en de uiterste top te bereiken een extra klasse en adrenaline stoot.

Flying Fox, Hochseilgarten, klettern enz.
De Alpin Adventureschule Unterwurzacher in Wald Im Pinzgau is u graag van dienst voor een leuke uitdaging o.a. een Flying Fox, Hochseilgarten, Canyoning en Klettern of kies uit het programma tussen Alpinelessen, dag of meerdaagse touren onder leiding door de staatserkende bergleraren. De jarenlange ervaring, de grote technische kennis en de persoonlijke kennis van de bergleraren zijn een garantie voor een fantastische belevenis.

De Krimmler Wasserfalle
Tijdens uw verblijf in Wald im Pinzgau mag ook zeker een bezoek aan de Krimmler Wasserfälle niet ontbreken. Met zijn totale hoogte van 380 meter is het de hoogste waterval van Europa. De watervallen liggen vlakbij het dorp Krimml en op circa 8 minuten rijden vanaf Wald im Pinzgau.

WasserWunderWelt
Bij de watervallen ligt het Themapark WasserWunderWelt. Zoals de naam al aangeeft staat in dit park water centraal. De verschillende attracties in het park leren kinderen van alle leeftijden hoe water werkt. Aan de hand van praktische experimenten wordt de kracht van het water getoond.

Pinzgauer Lokalbahn
De Pinzgauer Lokalbahn (de lokale spoorweg door Pinzgau) is weer in eren hersteld! Dit smalle spoor, met een breedte van 760 mm, was in 2005 door overstromingen tussen Bramberg en (Vorder)Krimml beschadigd geraakt. De spoorweg is weer geheel hersteld en vormt nu de verbinding in het Salzachdal tussen Zell am See en (Vorder)Krimml. Met het lokale boemeltreintje op dit traject kunt u diverse leuke uitstapjes maken. Een echte aanrader is het fietsen van de Taurenradweg naar Zell am Zee en met de fiets per trein terug. Een uitkomst voor de fiets- en wandel liefhebbers is de fiets- en wandel trein. Deze trein rijdt speciaal in het weekend om fietsers tussen Zell am Zee en Krimml te vervoeren. Daarnaast rijdt er ook nog een ouderwetste stoomtrein op het traject langs de Salzach naar Mittersill. Een echte belevenis voor trein liefhebbers!