Zwillingerhutte

Vakantie in het Zillertal

Ons chalet leent zich zeker in de zomer voor een echte zomersportvakantie in Oostenrijk


Hoewel het Zillertal in de winter de meeste toeristen trekt, weten ook in de zomer vakantiegangers de weg naar het dal te vinden. Ze komen er om te genieten van de Zillertaler cultuur en gastronomie, en om urenlange wandelingen te maken door de prachtige bergwereld van het dal.

Een deel van de almen op de berghellingen in het dal wordt bedekt met de skipistes waar in de winter de mensen de berg afsuizen. Maar die pistes bedekken misschien hoogstens een paar procent van het totale oppervlakte van het dal. Er zijn dus nog ontelbare zijdalletjes, bosgebieden en ruige rotsbergen waar je kunt genieten van ongerepte natuur. En het voordeel van al die skipistes: alles is prima bereikbaar, want ook in de zomer werkt een deel van de liften gewoon door om toeristen snel bovenin de bergen te brengen.

Maar ook in het dal zelf is in de zomer genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld een van de zwemparadijzen, of rij een tochtje met de Zillertalbahn. Ook leuk is om een dagje mountainbikes te huren, waarmee je in het dal zelf of op de berghellingen uitgebreide fietstochten kunt maken.

Tiroler gastvrijheid
In Tirol is het een traditie om onze vakantiegasten hartelijk te ontvangen en ze gedurende hun verblijf in Wald en Konigsleiten van een onbezorgde vakantie te laten genieten. Wij kijken uit naar uw komst!

Wandelen
De omgeving van Wald en Konigsleiten en de bergen in het toeristische dal zijn in de zomermaanden, en lente en herfst, uitermate geschikt om te wandelen, waarbij je ook makkelijk bovenin de bergen kunt komen dankzij de zomerdiensten van de lisften.

Mountainbike
Ook als je wilt gaan mountainbiken, zal je rond Wald en Konigsleiten enorm veel mogelijkheden vinden en de mountainbike kan bij sommige liften ook mee de bergen in, waar je uitermate uitdagende trails zult vinden.

Wintersport
Konigsleiten en Wald liggen midden in het wintersportgebied. Zo heb je, als je dat zoekt in de winter enorm veel mogelijkheden, terwijl het dorpje zelf toch rustig en familievriendelijk is.

Een geslaagde vakantie is een vakantie voor het hele gezin met voor ieder wat wils! Oostenrijk is als bestemming zeer geliefd.