Zwillingerhutte

Konigsleiten - Wald

Ons chalet leent zich zeker in de zomer voor een echte zomersportvakantie in Oostenrijk


Wald Im Pinzgau ligt in Oostenrijk in de Oberpinzgau aan de Gerlospass op de grens van het Salzburgerland en Tirol (Zillertal Oostenrijk) op een hoogte van ca 900 meter. Wald im Pinzgau is een gemoedelijk klein dorp, dat samen met Königsleiten één gemeente vormt.
In Wald vindt u ook een mineralen museum en het Kristall(zwem)bad. Het zwembad heeft naast een binnenbad, een buitenbad met ligweiden en ligstoelen, een overdekte glijbaan, een uitgebreide sauna, wellness ruimtes en fitness die tegen betaling te bezoeken zijn. Daarnaast is in het zwembad een restaurant aanwezig, “Kristallstüberl”.

Actieve (familie) vakantie
In de zomer biedt Wald met haar zonnige zuidhellingen een schitterend, dat grenst aan het Nationaal Park Hohe Tauern, met haar 1800 m² het grootste natuurgebied van midden Europa.

Het Hohe Tauern Nationaal Park
Onder begeleiding van een gids kunt u in het Hohe Tauern Nationaal Park prachtige wandelingen en tochten maken. Het Hohe Tauern Nationaal Park omvat gedeelten van het Salzburgerland, Oost-Tirol en Karinthië met maar liefst 10000 diersoorten! Een groot gedeelte van het Hohe Tauern park is alpengebied. In dit gebied liggen de hoogste toppen van Oostenrijk: de Großglockner (3798 m) en de Großvenediger (3674 m) en de langste gletsjer van de Oostalpen: de Pasterzenkees. Het hooggebergte nodigt u uit voor een actieve vakantie en behoort ongetwijfeld tot de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk. Een aanrader is ook zeker een bezoek aan het Nationalparkzentrum Hohe Tauern in Mittersill.

De Tauernradweg
Eveneens zijn er prachtige fiets- en mountainbike routes uitgezet. Wald im Pinzgau ligt aan de bekende Tauernradweg die start in Krimml op 1100 m hoogte. De tocht gaat langs de Salzach en de Inn naar Passau. Tijdens de route van 280 km kunt u veel imposante berglandschappen aanschouwen en af en toe een korte maar, pittige helling trotseren.

De hoogste bergen van Oostenrijk
De hoogste bergen van Oostenrijk in het Nationaal Park Hohe Tauern met haar machtige gletsjers bieden om te touren en de uiterste top te bereiken een extra klasse en adrenaline stoot.

U kunt kindvriendelijk op vakantie gaan en verblijft in één van de twee kindvriendelijke chalets, namelijk Chalet Liebesonne in Konigsleiten of Zwillingerhutte in Wald.

Deze chalets staan in Oostenrijk. Gezinnen met kinderen zijn gedurende het hele seizoen welkom in onze chalets.
Kijkt u op de website van wellness-chalets voor meer informatie.

Een geslaagde vakantie is een vakantie voor het hele gezin met voor ieder wat wils!
Oostenrijk is als bestemming zeer geliefd, en gespecialiseerd in het aanbieden van kindvriendelijke ski vakanties.